Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală pentru Adminstrarea Patrimoniului Imobiliar, a demarat un amplu program de reabilitare, modernizare şi consolidare al unităților de învățământ de pe raza Sectorului 2, după un model nordic-european.
Astfel, 59 de săli de clasă şi 79 de grupuri sanitare au fost renovate în această vară, folosindu-se exclusiv materiale de cea mai bună calitate, sigure pentru copii şi cu o durabilitate ridicată. Sălile de clasă intrate în proiect au fost modernizate pornind de la zero. Elevii beneficiază acum de un mobilier nou şi ergonomic, de dulapuri modulare, de echipamente multifuncționale pentru lecții moderne, de table din sticlă securizată, iar sălile de clasă sunt luminate cu echipamente LED. Astfel, fiecare sală de clasă a fost dotată cu videoproiector, ecran de proiecție, sistem audio, laptop, echipamente multifuncționale. De asemenea, va exista un panou de interconectare a tuturor sistemelor tehnologice, cu intrare USB. Toate acestea le vor oferi elevilor şi profesorilor posibilitatea să iasă din tiparul lecțiilor clasice. Vor putea fi proiectate filme educaționale, se vor putea prezenta proiectele la nivelul întregii clase, fără a mai fi nevoie ca elevii sau profesorii să-şi printeze lucrările pentru a ajunge la fiecare dintre ei.

Sălile de clasă asigură elevilor o siguranță ridicată datorită noilor pardoseli cu protecție antibacteriană, vopselurilor pe bază de latex, în culori calde şi plăcute, sau uşilor din panouri celulare cu geam. Pe lângă acestea, elevii vor beneficia în sălile de clasă atât de distribuitoare profesionale pentru anihilarea mirosurilor neplăcute precum şi de ambientarea spațiilor, cât şi de o inovație în acest domeniu, foliile NanoSeptic, un produs pentru curățarea mâinilor.

Bogdan Gârbu, Director Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar Sector 2: „De ce am ales un model nordic pe care să îl aducem în Sectorul 2? E simplu, guvernele acestor țări duc de foarte mult timp o politică sănătoasă în ceea ce priveşte educația copiilor. Pe lângă sistemul educațional, aceste țări pun mare preț şi pe infrastructura şcolară. Ei ştiu că, pentru a fi eficienți la şcoală, copiii trebuie să aibă în jur un mediu prietenos şi sănătos. Tocmai de asta le oferă celor mici cele mai bune soluții atunci când vine vorba de mobilier, de echipamentele tehnologice, chiar şi de vopseaua folosită pentru pereții claselor. Infrastructura şcolară va fi schimbată în totalitate în următorii trei ani: clase moderne, clădiri reabilitate, terenuri de sport de ultimă generaţie, locuri de joacă noi pentru grădiniţe. Am experienţa realizării modernizării unităților de învățământ din Sectorul 3, dar, de această dată, în Sectorul 2, lucrurile vor fi cu adevărat revoluţionare pentru infrastructura învăţământului românesc şi vă asigur că va fi un model de urmat pentru toate administraţiile locale din ţară”.

Claudia Niţoi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here