Ora de Educaţie Rutieră” – un proiect de succes

0
372

Proiectul „Ora de Educaţie Rutieră”, votat în Consiliul General al Municipiului Bucureşti este un real succes. Iniţiatorul ei, Claudiu Daniel Catana, liderul de grup al consilierilor ALDE, prezintă bilanţul realizărilor acestui program:

„Am pornit de la ideea că acest proiect este util, necesar copiilor – datele statistice au arătat că este mare nevoie de el. Peste 25.000 de elevi de clasa a III-a şi a IV-a din Bucureşti s-au implicat cu mult entuziasm, împreună cu 700 de cadre didactice din 130 de şcoli în care s-au organizat evenimente dedicate educației rutiere, alături de polițişti. Au fost implicați 100 de voluntari. Peste 1.000.000 de cetățeni au fost conştientizați prin intermediul Facebook. Iar Ora de Educație Rutieră se va extinde.

Am dorit ca elevii să acumuleze noi cunoştințe folositoare legate de educația rutieră şi, în acelaşi timp, am dorit să cultivăm, încă de la o vârstă fragedă spiritul de lucru în echipă şi imaginația.

Când am inițiat acest proiect, m-am gândit că, dacă tot mai mulți români ar acționa preventiv – precum aceşti elevi care acum cunosc regulile de circulație ale traficului infernal dintr-o mare metropolă – ei ar fi, sigur, viitorii şoferi competenți de care este nevoie. Mult mai atenți, mult mai instruiți şi mai responsabili”, a declarat consilerul general, Claudiu Daniel Catana.

Ţinând cont de faptul că, în România, media deceselor cauzate de accidentele rutiere, în anul 2017, este aproape dublă faţă de media UE, un proiect precum Ora de Educaţie Rutieră este mai mult decât necesar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here