Compania Națională de Investiții a semnat, în luna iulie, contractul privind întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru noul stadion „Dinamo”, valoarea totală a serviciilor de proiectare prestate fiind de peste 300.000

lei. Noul complex sportiv va avea o capacitate de aproximativ 18.000 de locuri şi va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive, pentru nivelul de clasificare UEFA 4. Astfel, arena va beneficia de un teren de fotbal cu o lungime de 105 m şi o lățime de 68 m, prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare şi drenaj, spații pentru echipe şi oficiali (vestiare pentru sportivi şi arbitri), spații pentru reprezentanții mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, spații de cazare pentru sportivi, un muzeu al clubului sportiv, spații administrative şi spații dedicate publicului (magazine, zonă food).

Din păcate, lucrările de execuţie sunt estimate a se termina după desfăşurarea Campionatului European de fotbal din 2020.

Dariush Aminai

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here