Consiliul General al Capitalei a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții Pasaj Doamna Ghica.

Finanțarea acestui proiect se va asigura din bugetul local al municipiului București. Printre principalele obiective ale construirii acestui pasaj se află: realizarea a patru benzi de circulație, amenajarea trotuarelor și a iluminatului public, creșterea siguranței traficului auto și pietonal, diminuarea efectelor poluării mediului înconjurător cauzate de emisiile de noxe, protejarea sănătății populației, încadrarea emisiilor CO2 în valorile limită admise la nivel European, reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare.

Durata de finalizare a proiectului este de 2 ani, pasajul va avea o lungime de 16,5 metri, iar valoarea totală a investiţiei este de 133 de milioane de lei cu TVA.

De asemenea s-a aprobat reabilitarea/consolidarea Pasajului Fundeni în valoare de 2,6 milioane lei a cărui durată de realizare este de 11 luni.

”Ne dorim ca prin investiția pe care Primăria Municipiului București o va face prin construirea Pasajului Doamna Ghica să se realizeze fluidizarea traficului în zonă. În urma expertizelor tehnice realizate în anul 2017 a rezultat că o mare parte dintre podurile și pasajele din București necesită lucrări de consolidare. De altfel, în şedinţele Consiliului General, au fost votate mai multe proiecte de investiții în infrastructură la nivelul municipiului București” ne-a declarant liderul consilierilor generali ALDE, Claudiu – Daniel Catana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here