Programe dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB), instituție de interes local inființată în anul 2016, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București a lansat două noi programe dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

0
667

Programe dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani

 

Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB), instituție de interes local inființată în anul 2016, aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București a lansat două noi programe dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Este vorba despre programul București – orașul tinerilor activi pe piața muncii și prevede acordarea unor vouchere tinerilor bucureșteni, prin care pot facilita de o serie de cursuri de formare profesională.

            Al doilea proiect vizează un program de voluntariat inițiat de CTMB, scopul acestuia este de a veni în întâmpinarea tinerilor studenți bucureșteni, prin crearea unui cadru organizat de dezvoltare a cunoștințelor și aptitudinilor personale și profesionale, îmbogățirea atribuțiilor și competențelor organizatorice, de coordonare și valorificare a potențialului fiecăruia.

Am stat de vorba cu Robert Iulian Hristea, Directorul General Adjunct al Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, acesta explicandu-ne importanța și necesitatea implementării celor două proiecte:

„Proiectul intitulat București, orașul tinerilor activi pe piața muncii, reprezintă una dintre soluțiile găsite de noi, în vederea creșterii ratei de ocupare a forței de muncă în rândul tinerilor bucureșteni cât și minimizarea ratei șomajului. Astfel, un numar de 2000 de tineri vor beneficia de cursuri de calificare, specializare sau perfecționare profesională cât şi de un stimulent suplimentar în momentul angajării”.

„Pentru a participa în cadrul proiectului, solicitanții vor depune la Biroul de Relații cu Publicul al CTMB un dosar compus din: cerere de participare, acord GDPR, copie a cărții de identitate, adeverință emisă de catre ANOFM în original din care să reiasă că la data emiterii acesteia solicitantul nu era salariat, adeverință de studii sau diplomă de studii sau orice alt document oficial din care să reiasă absolvirea unei forme de învățământ de minim 8 clase gimnaziale”.

„Cel de al doi-lea proiect vizează un program de voluntariat într-un cadru organizat. Activitatea de voluntariat în România a cunoscut în ultimul timp o dezvoltare extrem de rapidă, în domenii extrem de diferite. Acesta este un element ce ajută la dezvoltarea educației și a formării profesionale în viața oricărui tânăr, dezvoltarea spiritului de lucru în echipă, posibilitatea interacțiunii cu mai multe persoane, ce au aceleasi preocupări, aceleași vârste, creșterea solidarității și a responsabilității sociale”.

“Implicarea tinerilor și studenților bucureșteni în calitate de voluntari este o oportunitate de formare și integrare într-o societate activă prin învățare experimentală și colaborarea practică alături de persoane cu experiență în domeniile activităților desfășurate, dar totodată și studierea unor mijloace de educației non-formală și informală, în afara formei educaționale pe care o urmează”.

„Procesul prin care voluntarii pot aplica pentru unul dintre locurile disponibile este foarte simplu, fiind realizat pe site-ul instituției (www.ctmb.eu), prin completarea și transmiterea formularului online de înscriere, iar ulterior, depunerea dosarului care trebuie sa conțină cv-ul, copie a cărții de identitate, adeverința medicală, acordul GDPR – privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi contractul de voluntariat”.

„Sperăm ca un număr cât mai mare de tineri să dorească să se înscrie în cadrul celor două programe. Le sugerăm să viziteze site-ul nostru, pentru a se putea informa inclusiv asupra altor programe și proiecte aflate în derulare de către CTMB”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here