Interviu cu Claudiu Daniel Catana, liderul de grup al consilierilor generali ALDE din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB)

Care este stadiul mult aşteptatei săli polivalente pentru bucureşteni?

Vom avea o sală polivalentă multifuncțională cu o capacitate de 20.000 de locuri şi cinci terenuri de sport în Bucureşti! Împreună cu colegii de la ALDE am susținut prin votul nostru ridicarea acestei construcții adresată bucureștenilor.

Dovadă că am făcut un lucru bun este că toate federațiile sportive din România și-au transmis necesarul de dotări. Atât tinerii cât și iubitorii de sport vor avea o sală de concerte performantă și terenuri de care locuitorii orașului nostru nu s-au putut bucura până acum.

Am salutat această decizie în primul rând și pentru că eu, ca tânăr politician, mă gândesc la nevoia tinerilor de a putea să se implice în activități sportive și de a participa la activități recreative care oferă standarde la care alții au acces de multă vreme. În plus, prin construcția acestei săli polivalente multifuncționale oferim tinerilor bucureșteni și oportunitatea de a participa la festivaluri culturale sau muzicale de amploare și notorietate, așa cum au deja ocazia tinerii altor localități din România. Și noi putem dezvolta un branding al orașului care, prin creșterea numărului de turiști, să aducă beneficii economice locuitorilor Bucureștiului. Se vor dezvolta afacerile locale, infrastructura sau locurile de muncă, ceea ce înseamnă că tuturor ne va fi mai bine.

Am înţeles că s-a aprobat cooperarea între Primāria Municipiului Bucureşti şi Federaţia Românā de Lupte privind organizarea Campionatul European de Lupte la București?

Am inițiat și am depus în Consiliul General al Municipiului București, în calitate de lider al grupului ALDE și de consilier general, Proiectul de Hotărâre privind cooperarea între Municipiul București și Federația Română de Lupte, prin Centrul de Tineret al Municipiului București, în vederea organizării Campionatului European de Lupte în Capitală, în perioada 5-14 aprilie 2019. Decizia a fost adoptată în unanimitate la ședința Consiliului General al Municipiului București.

Federația Română de Lupte, se clasează pe locul 5 în topul federațiilor sportive naționale și locul 10 all time în clasamentul Federației Internaționale de Lupte. Luptele românești au bifat o nouă performanță istorică la ultimul campionat european. Anul trecut, după opt ani, România s-a întors de la Campionatul European cu medalii la toate cele trei stiluri: greco-române, lupte femine și lupte libere. Delegația României a câștigat cinci medalii dintre care una de aur, una de argint și două de bronz. O astfel de federaţie sportivă, şi un astfel de sport care performează în mod constant, trebuie să se bucure de tot sprijinul autorităţilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here