Da, cu siguranţă se face magie. Am descoperit asta, împreună cu familia şi prietenii mei, la ultimele spectacole ale Circului Metropolitan. Cu toţii am fost de acord că, mult anunţata transformare a circului a atins cotele magiei pure. Şi nu a fost uşor să se ajungă aici. Prin aprobarea propunerii de proiect a consilierilor ALDE, Consiliul General al Municipiului București a interzis utilizarea animalelor sălbatice în spectacolele de circ, astfel s-a creat un cadru favorabil pentru ca instituția să se reinventeze și să genereze o schimbare pe termen lung în percepția publicului față de arta circului.

Noua identitate se regăseşte nu doar în strategia de promovare, ci în toate direcțiile de acțiune ale instituției – inclusiv în plan artistic şi financiar, în strategia de resurse umane, în cea de organizare a spațiului, dar și în atenția acordată îmbunătățirii facilităților și serviciilor, din toate aceste eforturi rezultând creșteri constante de spectator.

Succesul, pentru că se poate vorbi despre o reușită în ceea ce privește numărul de spectatori din rândul copiilor, se regăsește deja și în gradul de participare al adulților. În lumina strălucitoare a circului se deapănă poveşti pe care cei mici, dar și cei mari le trăiesc cu aceeaşi intensă emoţie.

Vechea formă de divertisment din arena circului a fost atinsă de magia artelor surori precum: teatrul, muzica, dansul, întrepătrunderea lor dovedind, cu prisosinţă, că Circul Metropolitan poate îndeplini cu succes misiunea de ambasador al circului românesc.

Datorită diversificării repertoriului, putem vedea la Circul Metropolitan o altă lume, o lume a imaginarului în care lumina, muzica și tehnica se îmbină armonios pentru a pune în valoare talentul excepțional al artiștilor de circ.

Cele mai noi și spectaculoase producții ale Circului Metropolitan sunt poveşti pentru toatele vârstele, care oferă valori perene şi ne poartă printr-o paletă de sentimente precum visarea, nostalgia, surpriza, bucuria, râsul în cascadă, culminând cu admiraţia infinită pentru o desfăşurare artistică de mare forţă. Pe scena circului, învăluită în graţia magică a acrobaţilor, a jongleurilor, a actorilor, dansatorilor, precum şi a întregii echipe din spatele cortinei, care merită din plin aplauzele noastre, spectacolele se desfăşoară pe baza unui repertoriu valoros, la standarde internaționale, care reflectă tendințele actuale în arta circului și care contribuie la poziționarea instituției în calitate de principal producător de spectacole de gen pe plan naţional.

Cu o asemenea ofertă culturală, nu e de mirare că sunt invitaţi să participe și în cadrul unor programe eveniment, de amploare, spre exemplu Festivalul Internațional Electric Castle, prin intermediul căruia se poate spune că sunt introduși în circuitul marilor operatori culturali din domeniu, la nivel european și international (Circul Metropolitan București este membru cu drepturile depline al ECA – Asociația Europeană a Circurilor) și are o colaborare permanentă cu forumurile internaționale de gen (FMC – Federația Mondială de Circ), pentru a promova valorile circului românesc pe plan international.

Amenajarea sălii a contribuit la extinderea parteneriatelor și colaborărilor cu agenții și regii de media. Circul Metropolitan beneficiază de noi spații de afișaj disponibile în interiorul instituției (sistem de afișaj indoor de tip led display, pe modelul sistemelor implementate de către marile arene sportive).

Pentru a vă bucura de toate acestea, Circul Metropolitan, situat pe Aleea Circului nr.15, sector 2, vă invită să faceţi parte dintre cei care trăiesc si retrăiesc magia circului, a momentelor de poveste care se nasc sub cupola circului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here