Ultranaționalismul ultimul cartuș!

0
132

 Logica politică spune că la doar câteva luni de la câștigarea de o manieră categorică a unui nou mandat de președinte, după ce au fost materializate toate eforturile mai mult sau mai puțin ascunse ca adversarul din finală să fie doar un simplu sparringpartener, că beneficiarul votului are parte de un cec în alb imaginar.

 Viața social-politică nu este întodeauna liniară, gafele guvernului PNL și criza provocată de coronavirus au făcut ca Președintele Iohannis să utilizeze pentru prima oară la nivelul unui șef de stat român arma ultranaționalismului specific anilor 90’, dar și atunci era doar apanajul politicienilor neimplicați în funcții de decizie.

 De ce face Iohannis această mișcare riscantă la nivel european, care îl va scoate foarte probabil din confortul lui decizional din ultimii cinci ani?! Marketingul politic definește o astfel de procedură ca fiind un fake news de mare amplitudine, necesar schimbării agendei publice de o manieră decisivă, pentru a stopa căderea evidentă a scorului electoral și a reveni într-o ofensivă mediatică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here